Вечната класика! И как да не е? Свежият и леко кисел вкус на ягодите, допълващ се изключително добре със сметаната, а ако в нея добавим и малко ванилия- това вече е разкош.
Ягодите със сметана са подходящ десерт за горещите летни дни, в които не ни се иска да ядем много сладки торти. Аз лично бих ги яла дори сутрин за закуска 🙂 както и вечер с чаша шампанско – толкова просто и в същото време толкова специално за изненада на любим човек или за сладки приказки с приятелка. И като казах шампанско, не забравяйте да пуснете по една ягода в чашите, за да придаде чар и плодов аромат.
Аз съм избрала да ги сервирам в бурканчета защото мисля че така десерта изглежда непринуден, домашно приготвен, но вие може да изберете красиви чаши или дори купи за мелба. На дъното на бурканчетата има сметана, над тях няколко парченца ягоди след това пак сметана. Исках да стане на пластове, за да е по-крадиво. Може да намачкате няколко ягоди, за да пуснат сок с който да полеете отгоре, може и да добавите няколко капки лайм за още повече свежест, както и малко пудра захар или мед за по интересен вкус. По мое мнение ягоди и лимон са чудесна комбинация.
Е, надявам се да съм ви вдъхновила да си направите този десерт и да се отдадете на греховна наслада, а сега малко пояснения и за снимките. Аз живея в светъл апартамент и снимам вкъщи. Нямам професионално осветление и всяка снимка е предизвикателство за мен, защото светлината е много важна във фотографията. Дъските, върху които са подредени бурканчетата са три отделни, не са свързани по никакъв начин и са боядисвани лично от мен. Светлината ми идва от прозореца, който е в непосредствена близост от дясно. Разбира се щом нямам достатъчно светлина задължително условие е да използвам статив и дистанционно, за да избегна всяко мръдване фотоапарата ако натисна спусъка. В тази снимка не съм използвала рефлектор на светлината, какъвто имам отново направен от мен, но на него ще обърна внимание в друга тема. Ягодите толкова пресни и добре изглеждащи намерих на пазара и те ме вдъхновиха за тези снимки. Като бекграунд съм използвала  дървено парче, което хартиса от плота на кухнята ми и помолих майсторите да ми го оставят. Бурканчетата не съм ги купувала специално, намерих ги в килера, измих ги много добре и се постарах да махна етикетите. На гърлата им съм навила канап, защото мисля че изглежда много добре, и защото исках по някакъв начин да скрия резбата за капачката. Розите признавам си откраднах от улицата, но както обичам да казвам те щяха да извяхнат, а аз показвам красотата им много дълго и на много хора. Бяха пълни със щипалки, които аз не видях защото ги откъснах по тъмно, но това е друга тема. Лаймът придава контрастен цвят на този на ягодите. Фенерът, от който излизат розите ми е подарък от колега за Коледа.
Трябва да отбележа, че едвам изчаках да снимам кремчетата преди да ги нападна. Това беше всичко, което мога да кажа за тази снимка. За вас остава да ги приготвите и да се насладите на добрия вкус и ако имате търпение да ги снимате.