DeGab | Food Photography Blog
Блог, Кулинарна фотография, Рецепти

Джинджифилова торта

Джинджифилова торта

Тази джинджифилова торта е първата торта с блатове, която правя. За мен тортата не е просто десерт. Тя е нещо много специално, много любимо и празнично. Може би заради страх от провал в печенето на блатове или в приготвянето на крема или във външния вид до сега не успях да събера смелост да изпека истинска торта.

В последно време обаче придобих малко самочувствие в кухнята и ето резултата. Всъщност тук имаше някои неща, които не се получиха, както ми се искаше, но това не ми попречи да продължа.

Например блатовете трябваше да бъдат 3 на брой и диаметъра трябваше да е 16-17 см. Формата за печене обаче отказа да стои сгъната на тези сантиметри и поради тази причина тортата се оказа с два блата, с диаметър 22см. Все пак кой е казал, че е задължително тортата да има три блата. Единственото задължително в една торта е да изядете голямо парче от нея, нали така?

И въпреки, че съм аматьор в правенето на торти, аз съм истински виртуоз в тяхното ядене, така че може да ми се доверите за вкуса на тази.

Джинджифилова торта

В момента е декември и точно, затова избрах джинджифиловия вкус на блатовете. Подхожда много на сезона, а ароматът, който се носеше из цялата къща беше вълшебен.

Ето няколко рецепти с джинджифил, които може да ви харесат, ако го обичате. Аз съм луда по него.

Крема, който подхожда перфектно на джинджифиловия ароматен блат е направен от крем сирене, сметана и бял шоколад. Цялата идилия се допълва от хрупкавите карамелизирани орехи и всичко това се завършва с карамелен сос и мааалко сметана.

Усетихте ли вече вкуса в устата си? Наистина е невероятен, затова предлагам да преминем към необходимите продукти.

Продукти за Джинджифилова торта

За блатовете:

За крема:

За карамелизираните орехи:

За карамеления сос:

За декориране:

Начин на приготвяне на Джинджифилова торта:

Блатовете:

Кремът:

Карамелизираните орехи:

Карамеленият сос:

Сглобяване на днжифиловата торта

Щом кремът е охладен се разпределя поравно между блатовете, като се оставя и част от него за най-отгоре. Над всеки слой крем се поръсват трохите карамелизираните орехи. Тортата се „облича“ с разбитата сметана. Аз оставих моята „гола“, защото така ми харесва повече.

Полива се с карамеления сос и се поръсва с карамелизирание орехи

Тази торта ще бъде прекрасен десерт за празничното ви меню на Коледа например.

Весели празници 🙂

Related posts

Пилешки хапки

Габриела Христова
10 месеца ago

Есенна салата със сладки картофи

Габриела Христова
2 години ago

Хляб за сандвичи с квас

Габриела Христова
4 месеца ago
Exit mobile version