DeGab | Food Photography Blog
Блог, Кулинарна фотография, Рецепти

Бисквити Линцер

Бисквити Линцер

Коледни бисквити Линцер със сладко от малини

Бисквити Линцер са най-класическите коледни бисквити, които може да приготвите. Толкова са елегантни, фини, красиви и с наситен вкус, че си струва всяка една минута отделена за тяхното приготвяне.

Може да използвате всякакви форми, които ви харесват. За да имат класическия вид, трябва да използвате две форми – една голяма и една малка, с която да изрежете дупка в средата на горната бисквита. Освен формата, може да експериментирате и със сладкото. Използвайте вашето любимо сладко, а моето определено е малиновото. Друго, което може да замените ако желаете са бадемите с лешници. Може да използвате и бадемово брашно вместо смлени бадеми, но аз предпочитам да усещам текстурата на ядките.

коледни бисквити Линцер

Необходими продукти за бисквити Линцер

бисквити Линцер със сладко от малини

Начин на приготвяне

Тесто за бисквити Линцер
коледни бисквити Линцер

Кулинарна фотография

Тези красиви бисквити ме вдъхновиха да им направя много снимки. По-долу може да прочете за подробности за композицията, която съм използвала при заснемането им.

Една от тайните на добрите снимки е именно композицията. С правилната композиция вашата снимка ще е добре балансирана, а добрият баланс харесва на всички.
В тази снимка съм използвала Златното сечение. Това е математическа формула, но аз няма да говоря за математика, тъй като никога не съм я харесвала, нито разбрала 😄По ирония на съдбата обаче работя с векторни програми и използвам успешно златното сечение в снимки 🤷‍♀️Поради неговият перфектен баланс то преминава от математиката в изкуството.
▪️ Как работи златното сечение?
Ако поставите точка на интерес върху най-малката част от спиралата, окото естествено ще тече през останалата част от изображението.
Няма значение посоката на спиралата. Тук е важна линията, която образуват обектите и баланса между тях и празното пространство в снимката.
▪️ Как да използвате златното сечение?
Представете си спиралата на Фибоначи над вашето изображение. Ако има нужда прекомпозирайте и снимайте. Вижте снимката и ако нещо не ви харесва преместете го и снимайте отново. За една успешна снимка аз правя между 5 и 10 снимки. Не е нужно да има предмети по цялата спирала, както в случая. Това просто е добър пример. Експериментирайте и ме тагнете във вашите снимки, за да видя как сте го използвали вие.

Тук може да прочетете повече за кулинарна фотография

Related posts

Кулинарна фотография – обработка на снимки

Габриела Христова
5 години ago

Крем с маскарпоне и ягоди

Габриела Христова
6 години ago

Бананов хляб с овесени ядки

Габриела Христова
2 години ago
Exit mobile version