14 юли 2024

 

Gabriela_Hristova_Avtor
Габриела Христова – Кулинарен фотограф

Добре дошли в DeGab – моето онлайн кътче, в което ще станете част от това, което истински обичам да правя!

Аз съм Габриела Христова – майка на две прекрасни деца, кулинарен фотограф и блогър и графичен дизайнер на свободна практика. Създадох този блог през 2018 година, защото исках да събера на едно място любимите си неща – готвенето и фотографията.

Как станах професионален кулинарен фотограф

Трябва да призная, че моето пътуване до тук беше толкова вълнуващо и ми се стори толкова кратко. Четири години не са малко време и ме промениха много. За това време станах майка на две деца и професионален кулинарен фотограф с кратка, но успешна кариера. Мога да се похваля със снимки за кулинарни книги (например „Моята кухня-Гурме бебе“ на шеф Силвена Роу), снимки и рецепти за социални мрежи и уеб сайтове на клиенти, снимки за менюта на ресторанти, както и дизайн на менюта.

Не е минал ден, в който да не снимам, да не се образовам на тема кулинарна фотография или да не експериментирам не само с готвене, а и със стайлинг на ястията. Истината е, че колкото повече правиш едно нещо, толкова по-добър ставаш. Не всичко е талант и ни е дадено от някой, но е вярно, че когато и него го има нещата стават по-лесно. Открийте вашия талант, бъдете наясно със себе си какво искате да правите и започнете. Още сега! Защото няма по-хубаво от това човек да прави това, което обича. Правя снимките си със сърце, но и камера ми трябва все пак 🙂

DeGab, е мястото, което ще ви накара да се усмихнете, защото нещата, които харесваме, ни правят истински щастливи. Ако обичате храната и за вас кулинарията не е просто готвене, а изкуство – то рецептите, които ще споделям с вас и фотографиите ми, наистина ще ви заинтригуват!

Тук запечaтвам едни от най-красивите си ястия с помощта на фотографията. Публикациите ми ще разкрият и някои детайли за получаване на наистина ефектни снимки. По този начин мога да ви направя част от моята професия, а и защо да не я превърна във ваше кулинарно вдъхновение?

Ако снимките ми са ви развълнували и смятате, че точно това ви трябва за изработка на ново меню или с друга цел, оставам на разположение! Може да се свържете с мен и заедно да създадем наистина въздействащи кулинарни снимки.

Пожелавам ви много приятни моменти  в DeGab – един малък свят на кулинарното изкуство с мен, Габриела Христова! 🙂

Повече за мен може да прочетете в следните статии:

Черешката на тортата