DeGab | Food Photography Blog
Блог, Рецепти

Сладко от вишни

Вишните са богати на антиоксиданти и витамин C, който подсилва имунната система. Тъй като те имат доста кисел вкус не са в списъка от предпочитаните от мен пресни плодове. Сладкото от вишни е толкова свежо и ароматно, че не мога да откажа никога филийка намазана с масло и сладко от вишни. Обожавам го в палачинки, върху чийзкейк или с пържени филийки. Изобщо всяка сутрин започнала с домашно сладко от вишни предвещава един добър ден.

Сладкото от вишни не се прави никак трудно. За моята рецепта съм използвала вишни от красивото дърво в градината на баба и дядо.

Приготвяне на домашно сладко от вишни

Може да напълните повече на брой и по-малки като количество бурканчета, които да поднесете като подарък, когато ви поканят на гости. Няма нищо по-хубаво и всеки би се зарадвал на бурканче домашно приготвено сладко от вишни. На снимките може да видите как съм декорирала моите бурканчета. Дизайна на етикетите направих с илюстратор, но разбира се ако вие не сте работили с подобни компютърни програми може да ги надпишете на ръка.

Снимките са направени рано сутринта, когато слънцето е влязло е през прозореца ми и лъчите му се отразяват с лъскавото сладко. Исках от снимките да излиза топлина и уют и надявам се съм го постигнала. Разбира се след като ги снимах филийките бяха прекрасна закуска с чаша кафе.

Видяхте, че няма нищо сложно в приготвянето на домашно сладко. Отделете малко време за направата на това сладко и после ще се насладите освен на вкусът му и на усмивките на вашите близки и приятели, когато го опитат.

Related posts

Овесени купички с йогурт крем

Габриела Христова
3 месеца ago

Хашимото и начин на хранене

Габриела Христова
1 година ago

Овесени барчета с тиква и шоколад

Габриела Христова
3 години ago
Exit mobile version