DeGab | Food Photography Blog
Блог, Рецепти

Ореховки с крем

В последно време отделих доста внимание на кулинарната фотография и сега ми се иска малко да се отклоня от тази тема и да дам рецептата за тези ореховки.

Рецептата за ореховки не е от най-бързите, но повярвайте ми, удоволствието, което ще изпитате, когато отхапете ореховката, напълно оправдава всяка отделена минута за приготвянето им.

Не мога, все пак да не кажа няколко думи за снимката. Това, което исках да постигна в снимката е да покажа тяхната невероятна лекота и деликатност. Използвах пролетните цветчета, защото те са също толкова леки и ефирни, каквито са ореховките.

Снимката е направена със скорост 1/160, бленда f/2.0, ISO100 и твърд обектив 50 mm. Светлината е естествена и идва от прозореца в дясно.

Ореховки с крем

Продукти за ореховки с крем

За ореховките:

За крема:

Начин на приготвяне на ореховките с крем

Ореховки

Начин на приготвяне на крема

Когато ореховките са добре охладени поставяте от крема в долната част на ореховката и захлупвате с втора ореховка. Може да го шприцовате, но аз изпозвах само чаена лъжичка, защото харесвам леко небрежния, домашен вид.

Насладете се на ореховките с чаша чай или кафе и добра компания. Гарантирам, че няма да има човек, който да не се влюби във вкуса им.

Усмивки! 🙂

Related posts

Кулинарна фотография – Трикове за начинаещи

Габриела Христова
5 години ago

Американски палачинки с портокалов сос

Габриела Христова
2 години ago

Торта от моркови със захаросан джинджифил

Габриела Христова
6 години ago
Exit mobile version