DeGab | Food Photography Blog
Блог, Рецепти

Доматена супа

Доматена супа

Доматена супа

Вярно е, че простичките неща са най-хубави и тази доматена супа е абсолютното доказателство за това. Сгряваща и с наситен вкус, тя е нещото, което търсите, за да се почувствате добре в хладен есенен ден.

Сега е времето, в което търсим комфортна храна, а какво по-добре я описва от топла супа. Обичам супите приготвени от печени зеленчуци, първо защото метода на приготвяне е изключително лесен и второ, заради техния наситен вкус и аромат, който фурната придава.

Като говорим за метод на приготвяне, тук няма нищо сложно. Изберете сладки домати (все още се намират на пазара), разполовете ги и ги наредете в тава. Към тях добавям малка глава лук, отново на половинки и глава чесън, като само съм отрязала края. Поливам обилно всичко със зехтин, посолявам и поръсвам сушен босилек и черен пипер. Подправките са по ваш избор.

Виждате запечените, почернели крайчета и малките локвички течност. Те са пълни с вкус. Всичко от тавата се прехвърля в блендер, като чесъна просто се притиска и изпечените, омекнали скилидки излизат. Добавя се хубав бульон по ваш избор и лъжица захар. Аз имах пилешки, но може да използвате и зеленчуков или просто гореща вода. Всичко се блендира и супата е готова.

Ако решите да сте по-разточителни може да добавите сметана или краве масло.

Необходими продукти за доматена супа

Начин на приготвяне

  1. Доматите се измиват, разполовяват и се нареждат в тава
  2. Добавя се разполовения почистен лук и чесънa, като само се отрязва края
  3. Всичко се поръсва със сол, черен пипер, сушен босилек и се полива със зехтин
  4. Изпича се за около 40 минути в загрята фурна
  5. След изпичане всичко се превърля в блендер, като чесъна се притиска, за да излязат скилидките, добавя се горешия бульон и захарта и се блендира
  6. Сервирайте с хубав хляб или домашно приготвени, хрупкави крутони

Последвайте моите социални мрежи за още рецепти и не забравяйте да ме тагнете на вашите снимки на тази рецепта Инстаграм и Фейсбук.

Related posts

Плато с италиански вкусове

Габриела Христова
3 години ago

Сладиш с плодове

Габриела Христова
10 месеца ago

Бисквити „Спирали“

Габриела Христова
5 месеца ago
Exit mobile version