DeGab | Food Photography Blog
Блог, Рецепти

Фокача с маслини и домати

Скоро имах възможността да посетя централна Италия и по – точно региона Тоскана. И знаете ли какво – влюбих се. Влюбих се в красотата на Тоскана, в нейната атмосфера, в нейния вкус.Влюбих се толкова много, че не исках да си тръгвам и бих се връщала там всеки път щом имам възможност.

Може би една от причините да обикна този регион беше, че бях с любим човек, и може би че там имат невероятно вино и никой не те гледа учудено ако го пиеш преди обяд :). Причините да обикна Италия са много и определено една от тях е вкусната фокача, която опитах там. Фокачата е плосък, традиционен хляб с добавени към него домати, маслини, лук, прошуто, моцарела и каквито италиански вкусотии ви дойдат на ум. Важното при него е да използвате качествен зехтин при приготвянето му, защото именно той придава автентичния италиански вкус.

Продукти за фокача

Начин на приготвяне

За снимките отново съм използвала статив и дистанционно. Черната подложка е просто картон. Фокачата е върху любима моя черна плоча за сервиране. За декорация съм използвала доматите и маслините, които са върху фокачата. Светлината  е естествена и идва от прозореца вдясно.

Опитайте тази фокача, защото се прави изключително лесно и ще ви пренесе право в Италия.

Related posts

Как да си направим бекграунд за снимки

Габриела Христова
5 години ago

Бананово блонди

Габриела Христова
2 години ago

Торта „Трес лечес“

Габриела Христова
3 години ago
Exit mobile version