DeGab | Food Photography Blog
Блог, Рецепти

Семифредо с череши и боровинки

semifredo

semifredo

Ах тази Италия! Няма нещо, което да не и харесвам. И пицата, и пастата, и виното, и десертите и далеч не говоря само за храна. Италия е магия!

Рецептата за семифредо е много подходяща за летния сезон. Буквално в превод означава полу замразено. Точно така трябва и да се консумира. Има точен момент, в който е най-подходящо да го сервирате на трапезата. Извадете го от фризера и изчакайте около 20 минутки да се отпусне. Семифредото не е сладолед и няма да се разтече. Основната му съставка е сирене маскарпоне, в комбинация с разбита сметана. Може да стои дълго време на стайна температура без да развали формата си. Все пак не прекалявайте с изчакването за отпускане, както казах полу замразено.

Рецептата по-долу, не е оригиналната рецепта за семифредо. Тази не съдържа яйца и бих я нарекла мързелива :). Но тооолкова вкусна. Ето и необходимите продукти за този освежаващ десерт.

Продукти за семифредо

И понеже през лятото е пълно с най-разнообразни „берите“ използвайте вашите любими. Аз използвах череши, защото са ми абсолютен фаворит от летните плодове, но вие може да използвате ягоди, малини, къпини или каквито прецените.

Начин на приготвяне

Така изглежда изваден от фризера. Аз предпочетох тази форма. Вие може да използвате всякаква друга. Може да сервирате на топки с лъжица за сладолед, а в оригинал, рецептата се приготвя в малки чашки по отделно. В допълнение може да поръсите с любимите си ядки.

Разхладете се в летните жеги с този десерт и ще се радвам да видя вашите снимки в Инстаграм. Отбележете ме 🙂

Още рецепти с череши:

Related posts

„Вкусна и красива Коледа” – фотографско предизвикателство

Габриела Христова
1 година ago

Йогурт кейк

Габриела Христова
1 месец ago

Портокалов сладкиш

Габриела Христова
2 години ago
Exit mobile version