Стана традиция всяка година, заедно с Пикантина да ви показваме по една великденска рецепта. Знаете, че рядко показвам продукти в блога и дългогодишното ми партньоство с Пикантина показва, че вярвам в тях. Използвам всичките им подправки за различни рецепти, а днешната е за пълнени яйца.

Тук продукта под прожекторите е пушения червен пипер, по чиито аромат съм луда. Видът им е абсолютно празничен и те са едни шарени великденски яйца, които биха създали настроение на всяка маса.

Рецепти с Пикантина в блога:

Харесвам тази рецепта, защото е чудесно предястие за великденските празници, когато се събират много боядисани яйца наведнъж и всички се чудим, какво да правим с тях. Разбира се, че може да се приготви и за друг повод и всеки ваш гост би оценил високо усилията ви. Продуктите за рецептата са малко, но това по-скоро го намирам за плюс, защото повярвайте ми нищо не липсва на рецептата. Визията е ефектна, вкуса е изкучаващ и яйцата са просто неустоми.

Необходими продукти за пълнени яйца

Начин на приготвяне

  1. Яйцата се разполовяват и жълтъците се отделят от белтъците
  2. Жълтъците се намачкват с вилица и към тях се добавят майонезата и горчицата
  3. Сместа се разбърква докато стане на крем и се добавят сол и пипер
  4. Минава се през сито, за да се отсранят малките бучици жълтък и да стане гладка и се прехвърля в пош с накрайкик
  5. Всяка половинка белтък се потапя в пушения червен пипер откъм разрязаната страна
  6. Напълва се с жълтъчния крем

Заедно с Пикантина ви пожелаваме светли великденски празници!

Последвайте моите социални мрежи за още рецепти и не забравяйте да ме тагнете на вашите снимки на тази рецепта Инстаграм и Фейсбук.