Домашно приготвените бейгъли са нещо, на което не може да се устои, особено докато са топли, ароматни и мекички. Някои ги наричат гевречета, може и така. Техниката за приготвяне е същата – прърво варене, след това печене, дупка си имат, но все пак формата е различна и да ви кажа честно, двете не си приличат на вкус. Гевреците, които аз съм имала голямото удоволствие да изям на различни места се различават доста от бейгълите (да не се хване някой за използваната чуждица) и не само по по-долямата дупка.

Брашното: Качествено бяло брашно за най-пухкав резултат. С пълнозърнесто или лимец/спелта ще станат по-тежки.

Семената: Изцяло по ваш избор. Аз направих всички различни като на някои смесих няколко вида семена, други оставих само с по един вид и по този начин всеки може да избере бейгъл според своя вкус. Използвах сусам, мак и синап.

Варенето: Не трябва да ви притеснява по никакъв начин. Текстурата става рачлична (по-плътна) от тази на хляб, който бихте просто изпекли. Варете около две минути на страна и изватете с решетъчна лъжица и поставете в тава с хартия за печене.

Подобни рецепти в блога:

Необходими продукти за бейгъли

 • 1 пакетче (7г) суха мая
 • 1 с.л. захар
 • 1 1/4 ч.ч. (около 310 мл.) хладка вода
 • 3 1/2 ч.ч. (около 440 г) брашно
 • 1 ч.л. сол
 • семена и 1 белтък за поръсване

Начин на приготвяне

 1. Маята и захарта се смесват с водата и се разбърква
 2. Добавят се брашното и солта и се омесва тесто, което се оставя да втаса, докато удвои обема си
 3. Втасалото тесто се разделя на 8 части. Всяка част се оформа на кръгла топчцица и с пръсти се прави дупка по средата. Нека дупката е по-голяма, за да се запази при следвашото втасване. Оставят се втасат още 30 минути
 4. Голяма тендера пълна с вода до половината се оставя да заври. Във врящата вода се потапят бейгълите и се варят по 2 минути на страна
 5. Прехвърлят се в тава с хартия за печене, намазват се с белтъка и се поръсват със семена
 6. Пекат се в загрята фурна на 170 градуса с вентилатор около 25 минути

Последвайте моите социални мрежи за още рецепти и не забравяйте да ме тагнете на вашите снимки на тази рецепта Инстаграм и Фейсбук.