Помислете си само за горещите летни следобеди, в които си стоите вкъщи и чакате навън да се разхлади, за да излезете с приятели. С какво по-добро може да запълните времето си освен с една освежаващ безалкохолен коктейл.

Хубавото на коктейла, който ви показвам е, че е пълен с натурални съставки и много витамини. Студен, освежаващ и вкусен – непременно трябва да го опитате. Абсолютно здравословен, без никакви захаросани сокове.

Начин на приготвяне:

  • Сложете няколко кубчета лед в чаша
  • След тях добавете четвърт лайм или лимон (според вашият вкус). Може да изцедите сока върху леда и тогава да пуснете лимончето в чашата. Така напитката ще стане по-кисела.
  • Добавете няколко измити и изчистени ягоди. Комбинирайте нарязани и цели ягоди. Нарязаните ще овкусят повече водата.
  • Накрая добавете няколко листенца прясна мента за свежест
  • Полейте съставките с газирана вода и се насладете на една свежа глътка.

Разбира се за напитката може да използвате и минерална, негазирана вода, но аз не мога да устоя на малките балончета. Друга идея, която мога да дам е да направите напитката в кана ако имате гости и само да разливате по чашите.

Да преминем към снимките. Най – важното за всяка една снимка на храна или напитка е да използвате пресни, натурални храни или в случая плодове. Листенцата мента на снимката са току що откъснати от саксията, ягодите и лайма са току що нарязани. За снимките трябваше да действам много бързо, за да не разтопи леда, който е извън чашата. Другата причина, поради която бързах беше изпотяването на чашата. Исках да хвана как малките балончета на газирана вода се издигат нагоре, както ще видите на първата снимка. За съжаление, на втората снимка чашата вече се беше изпотила и те не се виждат, но въпреки това снимката е много свежа.