Плодът авокадо, богат на минерали и витамини. Богат е на витамините А, С и Е. Съдържа много повече протеини отколкото другите плодове. Полезен е за сърцето и предпазва от запушване кръвоносните съдове. Има антиоксидантно действие. Спомага за изхвърлянето на токсините от организма. Също понижава и високия холестерол. То съдържа желязо и е много подходящ за болни от анемия. Препоръчва се и като храна за бременни и деца поради голямото количество витамини, минерали и протеини. С две думи – яжте авокадо и не го правете, защото е здравословно, правете го, защото е вкусно.

Обикновено сме свикнали да виждаме авокадото в салати. Днес ще ви го представя в сандвич заедно с неговият приятел доматът. За тези сандвичи съм използвала:

  • филийки пълнозърнест хляб
  • меко авокадо
  • домат
  • яйце
  • лимон, сол и пипер за овкусяване

Когато купувате авокадо гледайте да е добре узряло. Има много различни видове авокадо по магазините, но най – общо за всички важи едно правило – ако пръста ви потъне леко в плода при натиск, то е готово за ядене. За тези две филийки съм използвала половин авокадо, като съм го намачкала с вилица да стане кремообразно и лесно за мазане. Авокадото съм овкусила с няколко капки лимон, който освен че придава свежест, запазва цвета на авокадото от потъмняване, щипка сол и пипер. От там нататък всичко става много лесно. Просто сглобете сандвичите, както ви харесва. Единият сандвич при мен е с пържено яйце и малко доматчета, а другия само с авокадо и домати.

Това беше от мен за днес. Сега сте вие на ход. Направете тази лесна и засищаща закуска за вас и за хората, които обичате и с нея си гарантирате успешен и ползотворен ден.

Не забравяйте да ме отбележите в Инстаграм на снимките на вашите сандвичи